Oplevelser i naturen

Ferie uden børn

Hos Green Glamping skal man være over 18 år. Det er ikke fordi, vi ikke kan lide børn, men vores fokus er at give vores gæster en 100% bekymringsfri oplevelse. Vi opfordrer til at bruge tiden på hinanden og hverken på telefon, byliv eller børn. Her er det de voksne, der får lov til bare at være.

I et med naturen

 Rundt omkring i nabolaget findes mange skønne og naturrige oplevelser. Gå på opdagelse i skovbunden og opdag, hvor meget liv der faktisk befinder sig lige under fødderne. Tag en dukkert ved stranden og mærk, hvordan musklerne giver slip og slapper af.

Smid skoene og gå en tur om i den bageste del af haven, hvor det er månen der giver lys, da den ikke bliver forstyret af gadelys.

 

TANKERNE BAG

Vi har startet Green Glamping fordi vi er klar på nye udfodringer. Siden 2011 har Rønhave Bed and Breakfast skabt ro og fornyet energi for gæster fra hele verden. Vi elsker vores lille oase, men følte der manglede noget nyt. 

Med Green Glamping ønsker vi ikke kun at bringe mennesker ud i naturen, men også bringe naturen ind i mennesker. Vi vil vise, at naturen er magisk og inspirere alle til at passe på den. Green glamping er et sted man kan komme, hvis man ønsker en pause. Hver dag lever de fleste af os op til at vi skal være online og tilgængelige – vi opfordrer folk til at turde slukke telefonen, trække vejret og bare mærke, at vi er mennesker. 

OM RØNHAVE

Green glamping er placere midt i Rønhaves gamle frugtplantage. Rønhave er en gård med en lang historie, som kan dateres helt tilbage til 1315. Rønhave har gennem tiderne både været ejet af hertuger og konger. Den 28. juni 1864 kom de tyske soldater over Alssund og krigen rasede på mange af Rønhaves daværende marker og skove. Gården blev skudt i brænd i krigen og hovedbygningen blev genopbygget i 1865. I over 50 år var Rønhave under tysk herredømme. 

 

I første halvdel af 1900-tallet overgik gården til den danske stat og er siden da primært blev brugt som forsøgsgård for blandt andet kornpdyrkning og sædskifte. 

 

Endelig, i 2003, overtager Marianne og Hans Iversen gården fra den danske stat og nogle år senere begyndte ideerne at spirre hos datteren Susanne Iversen. I 2010, efter endt uddannelse i København, flyttede Susanne tilbage til Sønderborg og startede en stor gennemrenovering af Rønhave, i samarbejde med ihærdige håndværkere. Under renoveringen blev der gjort mange spændende fund på loftet og under gulvet, som formodenligt havde puttet sig i mange år. 

 

Susanne havde store ambitioner for Rønhave – men vigtigst af alt havde hun passionen. Passionen for at skabe et sted for både lokale og udefrakommende, hvor man kunne lade op og trække stikket. 

 

I 2011 stod de første lejligheder klar. Fra 2011 til nu har Rønhave været igennem mange sjove ideer og tiltag, både små og store, men en ting er vi aldrig gået på kompromis med; vores værdier. Hvad end der er blevet skabt og fundet på, er gjort med omhu, så vi aldrig mistede autensiteten, roen og glæden ved Rønhave. 

 

 

RØNHAVE I DAG

 

I dag vrimler det med liv på Rønhave. I en af de gamle lokaler i driftsbygningen overfor hovedbygninger, oprettede Susanne sin livsstilsbutik Olde A og lige ved siden af, ligger Rønhave Slagteren. Susanne´s familie stammer fra Vranglandgård, hvor hun nu er 14. generation til at få overdraget nøglerne og passe på de omkring liggende marker, som sine forfædre har gjort siden 1795, hvor den blev flyttet ud af byen. I dag bliver der drevet ca. 200 hektar agerjord, derudover er der græsningsarealer, skove og vandhuller med et rigtig dyreliv. Susanne og hendes bedre halvdel, Christian, har været under kyndig vejledning for i dag at kunne drive og eje 4 skønne gårde, med hver deres sjæl og historie. 

 

Hele familien Iversen er involveret i Rønhave og måske er det netop dét, som gør, at vi er i stand til at drive stedet som vi gør. Vi byder alle hjertelig velkommen på den gl. herregård – Rønhave.